Noć pod zvijezdama na „Ruđeru“, 15.10.2010

Institut Ruđer Bošković (IRB) poziva Vas na Noć pod zvijezdama na „Ruđeru“ koja će se održati u petak, 15. listopada 2010. godine s početkom u 18 sati na IRB-u, Bijenička cesta 54, Zagreb.
Od 18 do 20 sati na rasporedu su predavanja. Dr. sc. Slobodan Danko Bosanac održati će predavanje „Život i civilizacija u svemiru?“, a nakon njega Prof. dr. sc. Dejan Vinković održati će predavanje „Kako je nastala i kako će nestati Zemlja?“. Na predavanjima će biti riječi o pitanjima koja zaokupljaju maštu svih ljudi – kako je sve počelo, kako se svemir razvijao, jesmo li sami u svemiru, što smo i gdje smo mi?
Od 19 do 20 sati možete posjetiti izložbu teleskopa i prisustvovati dječjim radionicama, a od 20:30h do ponoći predviđeno je promatranje neba teleskopima budući da su, sudeći po trenutačnoj prognozi, vremenske prilike povoljne.


Noć pod zvijezdama na „Ruđeru“ IRB organizira u suradnji s Hrvatskim astronomskim društvom, Zvjezdarnicom Zagreb, Astronomsko-astronautičkim društvom Zagreb, Remetinečkim astronomskim društvom i Astronomskim društvom Beskraj.

Mole se oni koji su na prošlom događaju slušali predavanja da prepuste mjesto onima koji nisu imali tu mogućnost.

npz-rudjer2.jpg
Ante Soza

Autor: Ante Soza

Test bio

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.